Viața cotidiană este într-o continuă schimbare, totul în jurul nostru evoluează în ritm alert, de la tehnologie la descoperiri medicale, standarde sociale și politice. Din nefericire însă, bolile și afecțiunile țin și ele pasul, iar toate schimbările din jurul nostru aduc după sine și noi afecțiuni a căror incidență crește continuu.

Ce au în comun albinele, alunele, antibioticele, căpșunile și pisicile? Ei bine, toate ne fac viața mai frumoasă, însă din păcate ascund și o armă secretă care ne lasă fără aer, cu ochii în lacrimi, cu tuse, indigestie sau iritații pe piele. Da, toate aceste lucruri comune din jurul nostru ne pot provoca o ALERGIE, afecțiune cu care se confruntă din ce în ce mai multă lume.

În acest context, noi, viitori profesioniști în domeniul sănătății, considerăm că desfășurarea CNSFR este o ocazie foarte bună de a aduce laolaltă oameni pasionați, care vor să învețe lucruri noi și care vor să îi ajute și pe ceilalți să ia decizii în cunoștință de cauză, din surse sigure și verificate!

Astfel, campania de sănătate publică Allergy, away! își propune să ajute la formarea profesioniștilor și la continuarea transmiterii informațiilor către populația din Cluj-Napoca. În cadrul unui workshop, dorim să învățăm alături de profesioniști în domeniul sănătății, și anume medicul alergolog dr. Adriana Muntean și farm. Diana Petrescu,  cele mai importante informații privind alergiile, dar mai ales cum ne putem aduce noi aportul în lupta contra alergenilor și a manifestărilor neplăcute cauzate de aceștia.

Ulterior, cu acest bagaj de cunoștințe proaspăt acumulate, sărim în ajutorul publicului larg prin organizarea unei campanii de informare în Parcul Central din Cluj-Napoca. Acolo vom antrena oamenii, deopotrivă copii, tineri și adulți, într-un joc al distracției și al informațiilor despre alergii, alergeni, ce trebuie să știe dacă ei sau cei dragi lor suferă o reacție alergică, dar mai ales se vor confrunta cu situații inedite din care vor învăța lucruri noi și utile. Surprizele vor aștepta la tot pasul atât participanții, dar și publicul larg. Sperăm astfel că prin implicarea activă și interesul acordat șă reușim să adăugăm încă o cărămidă la schimbarea în bine a societății din care facem parte și în care ne punem speranța!